Pozorišni studio

(za decu i mlade uzrasta od 7 do 19 godina)

Pozorišni studio

Gluma nam pomaže da se oslobodimo straha od javnog nastupa, da steknemo samopouzdanje, da fizički i mentalno osvestimo svaki deo svog tela, da slušamo i da nas slušaju.

Pozorišni studio namenjen je deci i mladima uzrasta od 7 do 19 godina.

Pozorišni studio za decu i mlade je primarna delatnost Studio Centra. Tokom svih prethodnih godina, kroz naš studio prošlo je više od 350 dece i mladih ljudi, koji su kroz  nastavu i edukaciju naučili šta znači biti deo uspešnog tima, ovladali javnim nastupima, usavršili tehniku govora i pravila ponašanja, izrasli u obrazovane, ambiciozne i sposobne ljude. 

Studio Centar je od svog nastanka, pa do danas, negovao razvoj kreativnosti kod dece, nametao kvalitetan sistem vrednosti i nijednog trenutka nije potpao pod uticaj komercijalnog i banalnog načina  izražavanja, o čemu svedoče svi naši realizovani projekti, kao i institucije sa kojima sarađujemo dugi niz godina, poput Malog pozorišta „Duško Radović“, Doma omladine Beograda, Omladinskog pozorišta „Dadov“, ASSITEJ-a Srbija, UNICEF-a…

Program rada čine sledeći segmenti:

Gluma

(Razvijanje mašte i kreativnosti kod dece i mladih, osnove glumačke igre, proces stvaranja pozorišnog lika, pozorišni žanrovi, rad na dramskim scenama i pozorišnim predstavama. )

Kultura ponašanja, govora i pisanja

(Vežbe koncentracije i disanja, stvaranja timskog duha, dikcijske vežbe, razvijanje artikulacije, govorne i glasovne vežbe, vežbe pisanja.)

Scenski pokret

(Vežbe zagrevanja i razgibavanja, razvijanje osećaja za ritam, pravilno hodanje i držanje, osnove scenske igre, koreografski elementi.)

Kulturna edukacija

(Čitanje i analiza knjiga, gledanje pozorišnih predstava i filmova, upoznavanje muzičkih žanrova.)

Gluma pred mikrofonom i kamerom

(Radio drame, kastinzi za filmove, serije i reklame. Gostovanja u radio i televizijskim emisijama.)

Javni nastupi

(Javni časovi i repertoarske predstave.)

Časovi se odvijaju 2 puta nedeljno u trajanju od:
90 minuta (mlađa grupa, 7-11godina);
120 minuta (srednja grupa, 12-15 godina)
180 minuta (starija grupa, 15-19 godina)

Makismalan broj polaznika u grupi: 15
Upis je otvoren tokom cele godine, do popune postojećih kapaciteta
Audicija se NE POLAŽE!
Period održavanja redovne nastave: septembar – jul

Ostale edukacije

Svoj program realizujeno kroz sledeće edukativne delatnosti

Kurs za odrasle: RAD& NA SEBI

(Povlačiš pogrešne poteze, nezadovoljan si sobom, gubiš samopouzdanje, jezik ti se vezuje, nesiguran si, znoje ti se dlanovi, ponestaje ti dah, nepravilno dišeš, trese ti se glas. Ne umeš da odgovoriš na pravi način i zaštitiš svoj integritet. Osećaš se neprijatno. Kurs „Radi na sebi“, namenjen je svim starosnim uzrastima od 20 do 120 godina. Promeni sebe!)

Pročitaj više

Individualni časovi dikcije i govora

(Usavršite tehnike govora i govorništva, artikulišite govor, oslobodite se straha od javnog nastupa, poboljšajte kvalitet nastupa, podignite samopouzdanje, postanite vrhunski profesionalac u poslu kojim se bavite.)

Pročitaj više

Pripreme za polaganje prijemnih ispita

(Budite u potpunosti spremni za prijemni ispit na dramskim Akademijama. Kroz pet etapa priprema, u periodu od februara do juna, pripremićete program prijemnog ispita i poboljšati mentalnu i psihološku snagu pred samo polaganje. Rad u grupama, individualno ili kombinovano.)

Pročitaj više

Vesti
Prijatelji sajta