KAO DA SMO BILE NEKAD (O Magi)

Predstave na repertoaru

Da li ste znali da je Margita Stefanović imala apsolutni sluh I da je u muzičkoj školi bila na klasi sa Ivom Pogorelićem?

Tekst i režija: Ana Vučić
Igra: Ana Vučić
Produkcija: Studio Centar 2022
Preporučeni uzrast: 15+

Da li ste znali da je Margita Stefanović imala apsolutni sluh I da je u muzičkoj školi bila na klasi sa Ivom Pogorelićem? 

Da li ste znali da su Margitu Stefanović primili na prestižnoj Muzičkoj akademiji u Moskvi, ali joj majka nije dozvolila da studira u inostranstvu. Ubrzo nakon toga ju je i odbacila, pa je Magi veoma rano počela da živi sama i da se snalazi za život.

Ovo je priča o jednoj od najznačajnijih umetnica rok kulture osamdesetih godina, članici jednog od najkvalitetnijih rok bendova na ovim prostorima – EKV, Margiti Stefanović Magi, ispričana iz dva ugla, iz ugla majke i iz ugla same Magi. Pored zanimljivih i do sada nepoznatih priča iz života ove umetnice, govorimo i o odnosu roditelj – dete, odnosno da li ponekad roditeljska najbolja namera dovodi do propasti deteta.       

Predstava “Kao da smo bile nekad”, nastala je kao autorski i diplomski projekat  mlade i već afirmisane glumice Ane Vučić. Iskrenim I ogoljenim pristupom priči, iz vizure mlade glumice, o intimnim pojedinostima iz života Margite Stefanović, njenom doživljaju sveta, muzike, ljudi I svega onoga što ju je bolelo. 

Trajanje predstave: 60 minuta.