Izaberite stranicu

U centru Beograda, između Hrama Svetog Save i trga Slavija, od utorka 20. aprila 2021. godine, zaživeće nova kamerna scena namenjena mladima.

Mogućnost da mladi dobiju još jedan prostor za kulturnu i obrazovnu edukaciju rezultat je petnaestogodišnjeg predanog rada Centra za kulturnu edukaciju „STUDIO“, koji je postao prepoznatljiv po edukativnim pozorišnim predstavama za mladu publiku.

Studio Centar je u prethodnih petnaest godina realizovao 32 pozorišne premijere namenjene mladima, a godinama unazad, uz podršku i saradnju sa Domom omladine Beograda, realizovao je i edukativni pozorišni repertoar, kao i Angažman Fest – festival edukativnih pozorišnih predstava za mlade.

Pored Doma omladine Beograda, u kojem će Studio Centar i dalje realizovati veće pozorišne i festivalske projekte, na sceni „Studio“ će svakog vikenda (subotom i nedeljom) biti izvođene najrazličitije profesionalne i omladinske predstave, koje za ciljnu grupu imaju decu i tinejdžere. „Studio“ je pre svega pozorišni prostor, ali namenjen je i drugim vrstama umetnosti. U vreme trajanja epidemije korona virusa, kapacitet sale ograničen je na 20 gledalaca, dok će u normalnim okolnostima kapacitet biti i do 50 gledalaca.

Novu kamernu scenu „Studio“ otvoriće pozorišna predstava Angažman festa i Studio Centra „Je l’ imaš gram?“, koja je rađena po motivima knjige: „Pitaj Alisu: Dnevnik jedne narkomanke“, koja se bavi problemom hemijskih droga među mladima, uzrocima i posledicama koje konzumiranje narkotika nosi sa sobom. Ova predstava je realizovana u okviru drugog Angažman Festa, krajem 2020. godine, a zbog nemogućnosti igranja uživo, izvedena je online u decembru mesecu prošle godine.